DIRIGENT

dirigent_index.jpg
 
Hans Buis is sinds oktober 2016 onze nieuwe dirigent.
Hij werd geboren in 1973 in Scheveningen, woont sinds 2005 met zijn gezin in Zoetermeer, maar zijn Scheveningse roots raakt hij nooit meer kwijt.Willen we in één woord onze nieuwe dirigent benoemen?
 
 ENTHOUSIAST!
 
Geen hoofdletter teveel gebruikt. Daarbij: kundig,vernieuwend voor ons koor, geduldig en met veel gevoel voor humor. Zijn eerste orgellessen kreeg hij op achtjarige leeftijd van zijn buurmeisje. Dit werd over genomen door Wim Loef, die Hans op zijn zestiende klaarstoomde voor het conservatorium in Den Haag. Daar studeerde hij Schoolmuziek met als hoofdinstrument orgel. Rienk Jiskoot was zijn docent. Koordirectie was één van zijn favoriete vakken. Jos Vermunt en Jan Boogaarts leerden hem de basis van het dirigentenvak. Al in deze periode werd hij dirigent van een kinderkoor.

De praktijk van het vak leerde hij verder van Trea Kuijsten en Jimco Zijlstra. Daarna heeft hij lesgegeven op verschillende scholen. Werken met kinderen in de basisschoolleeftijd bleek hem het best te liggen, zo gaf hij met veel plezier zeven jaar muziekles op basisschool "Het Palet" in Den Haag. Daarnaast dirigeerde hij verschillende kinderkoren in Zuid Holland.
 
Op dit moment is hij dirigent van:
Interkerkelijk koor "New Creation" te Oudewater
Gospelkoor "Crossroads" te Spijkenisse
en natuurlijk van Gospelkoor "El Jakim" te Zevenhuizen.
Date / Time
 
Eljakim
Luister eens:


 
LEDEN

 
logo_index.png